Algemeen:
- Wijnhuis: Faralli
- Jaartal: 2017
- Regio: Fasciano, Cortona, Toscana
- Appelatie: IGT Toscana rosso
- Druivensoort: 50% Sangiovese – 50% Merlot
- Alcoholgehalte: 14,5%vol
- Volume: Magnum (1,5L)
- Serveertemperatuur: 15 – 18°C
- Bewaarpotentieel: nu - 2024
Technische info:
- Terroir: Tufsteen en klei
- Hoogte wijngaarden: 280m
- Aanplantingsdichtheid: 4000 wijnstokken/ha
- Trainingsysteem: /
- Opbrengst: 5000kg/ha
- Productie: 6500 flessen
- Oogst: manueel
- Vinificatie: fermentatie in inox vaten.
- Opvoeding: in houten vaten (2500l) voor een periode van 10 tot 12 maanden.
Geur- & smakenpallet inclusief gerechtensuggestie:
Robijnrode kleur met aroma’s van aardbei, framboos, veenbessen en een bepaalde vlezigheid alsook zachte toetsen van ceder en cacao.
Aangenaam als aperitief indien licht gekoeld 13 – 14°C, pasta all’amatriciana, pasta met tomatensaus en gehakt, zacht wild met veenbessen.