Vinciolo

Algemeen:

  • Wijnhuis: Cantina del Trasimeno
  • Jaartal: 2019
  • Regio: Castiglione del Lago, Perugia, Umbria
  • Appelatie: /
  • Druivensoort: hoofdzakelijk Sangiovese aangevuld met Merlot & Canaiolo
  • Alcoholgehalte: 12,5%vol
  • Volume: 75cl
  • Serveertemperatuur: 16 – 18°C
  • Bewaarpotentieel: nu - 2022

Technische info:

  • Terroir: zand, klei en in beperkte mate tufsteen
  • Hoogte wijngaarden: 300m
  • Aanplantingsdichtheid: 3500 wijnstokken/ha
  • Trainingsysteem: Cordone speronato
  • Opbrengst: 8000kg/ha
  • Productie: 300.000 flessen/jaar
  • Oogst: Machinaal
  • Vinificatie: Fermentatie op de schil in inox vaten.
  • Opvoeding: geen

Geur- & smakenpallet inclusief gerechtensuggestie:

Robijnrode kleur met aroma’s van rood fruit, lichte ziltigheid en fijne toets van blauwe pruimen.

Aangenaam als aperitief indien gekoeld bij 12 – 13°C, pasta’s met tomatensaus, rosbief